Joomla Gratis Templates by Best Web Host
  • Gyönyörű, házilag is megépíthető, nagy teljesítményű hajók
  • Amatőr Hajóépítők Éves Találkozója
  • Egyszerű hajóépítő technológiák
  • Építési útmutatók megrendelése
  • Projektek
Magyar nyelvű, részletes
építési útmutatók amatőr
hajóépítők számára.
Csatlakozz a Fórumhoz! Tedd
fel kérdéseidet, és konzultálj
tapasztalt hajóépítőkkel.
Mutasd meg saját kezűleg épített
hajódat a nagyvilágnak!
Regisztráld a Hajóregiszterbe!

Kanadai lécpalánkolt kenu építése

Készült: 2017. január 17. kedd
Írta: csaba_admin

Kicsi gyermekkorom óta vízen járó ember vagyok, kenukkal, kajakokkal, vitorlással vagy szörffel, mindegy, a lényeg: „Navigare necesse est!”. A hajóépítés, mint hobbi, egy használt kenu keresése közben, neten böngészés alkalmával jött. Ugyanis találtam egy Eurekát, ami elvezetett a hajoepitok.hu-ra. Ettől a ponttól már nem volt menekvés: belebolondultam a hajóépítésbe.

Bővebben...

Építs versenyflottát közösségben!

Készült: 2016. november 17. csütörtök
Írta: csaba_admin

Nehéz elhinni, hogy minimális anyagi erőforrásokkal és néhány lelkes önkéntes munkájával mindössze egy darab Lézer osztályú hajó importálásának az árából 10 Oz Goose vitorláshajó épült meg a Fülöp szigeteken. A következő történet, amelyet Michael Storer írt, inspirációként is szolgálhat a magyarországi amatőr hajóépítő közösség számára.

Bővebben...

Szólókenuzás saját építésű hajóval

Készült: 2016. november 15. kedd
Írta: csaba_admin

Hallotatok már a „freestyle” kenuzásról? Úgy gondolom ez a téma sok amatőr hajóépítőt érdekelhet. Én már próbáltam a tavasszal épített kanadai fa-vászon kenummal, nekem nagyon tetszett. A következőkben Kis András, az Eventus Kenuklub vezetőjének hitvallását olvashatjuk.

Bővebben...

Megérkezett a Barnabás XL

Készült: 2016. november 14. hétfő
Írta: fuge76_admin

Sokan érdeklődtek nálam, hogy a Barnabás 12" kajak felnőttek számára mennyire használható és kényelmes. Nos, ez a típus kimondottan fiataloknak készült, de azért kisebb termetű felnőtt is elfér benne. A forma amit megterveztem tetszetős ugyan, de szerettem voln egy kis "ráncfelvarrást eszközölni rajta és ha már újra tervezem az egészet, akkor talán nem ártana egy robosztusabb "felnőtesebb" verziót is megalkotni. 

Így született meg a nagytestvér a Barnabás XL

Bővebben...

Amatőr hajóépítők neves vitorlásversenyeken

Készült: 2016. augusztus 22. hétfő
Írta: csaba_admin

A legtöbb amatőr hajóépítő, aki vitorlást épít egyben lelkes amatőr vitorlázó is. A hajó-faműves tudásunk mellett a sport technikai ismereteit is igyekszünk minél jobban elsajátítani. Erre remek alkalmat adhatnak az amatőrök számára is nyitott versenyek, ahol gyakorolhatunk, és megmutathatjuk hajóinkat a közönségnek.

Bővebben...

Az első hazai Seggerling versenyjolle építése

Készült: 2016. augusztus 15. hétfő
Írta: csaba_admin

A következőkben Márkus István cikkét olvashatjuk, amely a porthole.hu-n is megjelent:

Facebook oldalamon, a My Sailing Logbook-on, immár nagyjából két éve követhették az érdeklődők egy kis vitorlás építésének munkáit, így joggal merülhetett fel bennük a kérdés: „Mi épül itt egyátalán?”. Akkor jöttem rá, ideje lenne ezt a kérdést megválaszolnom…

Bővebben...

Kanadai fa-vászon kenu építése

Készült: 2016. július 26. kedd
Írta: csaba_admin

Talán nem én vagyok az első magyarországi amatőr hajóépítő, aki kanadai fa-vászon hajót épített, mégis büszkén mutatom be nektek a hetedik saját kezűleg épített hajómat. Teszem ezt annak ellenére, hogy semmilyen faipari, és hajóépítési képzettséggel nem rendelkezem, sőt még tehetségesnek sem vagyok mondható.  

Bővebben...

Közösségi hajóépítés! Építsünk együtt SecPerc Kenut! Beszámoló

Készült: 2016. máj. 18. szerda
Írta: csaba_admin

Három és fél napos építés után 2016 június 19-én vízre került egyszerre nyolc, fából készült túrakenu Budapesten, a XX. kerületben lévő Hullám Csónakháznál. Beszámoló az első magyarországi közösségi hajóépítésről Mezei Csabától, a workshop vezetőjétől.

Bővebben...

2016-os programok - Amatőr Hajóépítő Találkozó

Készült: 2016. április 12. kedd
Írta: csaba_admin

A 2016-os évben is szeretettel invitáljuk a közösség tagjait, hogy saját építésű hajóikkal vegyenek részt közös evezésekben, vitorlázásokban, versenyeken, és úgy általánosságban véve közösségi programokban.

Bővebben...

7 éves az Amatőr Hajóépítők Közössége

Készült: 2016. február 09. kedd
Írta: csaba_admin

Azt mondják, 7 évente mindig van valamilyen fordulópont, változás, megújulás egy ember életében. Ez biztos igaz a közösségekre is, bár én úgy látom az Amatőr Hajóépítők Közösségének szempontjából a változás itt a folyamatos fejlődést, új lehetőségeket, és élményeket jelent. 2009 márciusában indítottam el a hajoepitok.hu weboldalt, amely mára jelentős közösségi portállá nőtte ki magát.

Bővebben...

Építsünk kajakot!

Készült: 2015. november 30. hétfő
Írta: csaba_admin

Bemutatkozik a Barnabás 12” nevű túrakajak, amelyet Fűz András (Füge) tervezett, és épített meg elsőnek. Andás tapasztalatait egy amatőr hajóépítők számára készített építési útmutatóban foglalta össze, amelynek segítségével a kajak akár otthon is megépíthető egyszerű szerszámokkal, és minimális szaktudással.

Bővebben...

10 +1 jótanács amatőr hajóépítők számára

Készült: 2015. szeptember 02. szerda
Írta: csaba_admin

Már egy ideje szerettem volna összefoglalni, feleleveníteni az amatőr hajóépítők számára elengedhetetlen tudnivalókat, tekintve, hogy sok új potenciális hajóépítő, aki először látogatja meg az Amatőr Hajóépítők Közösségének weboldalát, nem tudja, hogyan kezdjen hozzá az első, saját hajója építéséhez.

Bővebben...

Egy kielboat újjászületése

Készült: 2015. július 22. szerda
Írta: csaba_admin

Ha egy hajószerető embernek azt mondanám, kettévágtam egy 50 éves kielboatot, biztosan ferde szemmel nézne rám, és talán azt hinné, biztosan valami trendi stúdió lakás tulajának akarom eladni, hogy vitrinként használhassa.

 

Bővebben...

Vitorlák méretezése

Készült: 2015. július 20. hétfő
Írta: fuge76_admin

vitorlásom építése során nagy fejtörést okozott számomra a vitorla elkészítése. Első látásra egyszerűnek tűnik: Vegyél egy jó erős anyagot szabd ki a megadott méretek alapján, varrd össze, tegyél a sarkokra erősítéseket és kész is. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Bővebben...

Sikeres Fertő-tavi Találkozó

Készült: 2015. július 10. péntek
Írta: csaba_admin

A 2015-ös Amatőr Hajóépítő Találkozó is remekül sikerült. A folyamatosan növekvő létszám ellenére is családias, baráti hangulatú, pihentető, és nyugis programot sikerült szervezni. A helyszín a korábbi évekhez hasonlóan a fertőrákosi FVSZ telep volt, ahol a résztvevők védett partot, magas színvonalú szolgáltatásokat vehettek használatba.

Bővebben...

Túrakajak kamaszoknak

Készült: 2015. június 22. hétfő
Írta: fuge76_admin

2014 júliusában a III. Amatőr Hajóépítő Találkozón fiamnak alkalma nyílt kipróbálni egy gyerekeknek készült kajakot, és mi tagadás, nagyon megtetszett neki. Azon nyomban tettem egy könnyelmű ígéretet, hogy építek neki egyet. Persze azt már előre kikötöttem, csak akkor lehet róla szó, ha segít benne…

Bővebben...

OZGoose - családi hajós élmény

Készült: 2015. máj. 13. szerda
Írta: csaba_admin

Megérkezett a legújabb vitorlás hajó azoknak, akik saját kezűleg építenék meg hajójukat

A vitorlás sport élvezetéhez nincs szükség drága felszerelésre A 3.6 m hosszú 1.2 m széles hajót 7.5 m2-es vitorla hajtja előre. Két-három személy számára ideális.

Bővebben...

Hajós programok a 2015-ös idényre

Készült: 2015. április 15. szerda
Írta: csaba_admin

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM.

Kedves hajóépítők! Ahogy növekszik az Amatőr Hajóépítők Közössége, úgy lesz egyre nagyobb igény különböző programokra, eseményekre, ahol a saját építésű hajók bemutatásán túl lehetőség nyílik az együtt hajózásra is.

Bővebben...

Ideális horgászcsónak

Készült: 2015. február 25. szerda
Írta: csaba_admin

Évek óra folyik a diskurzus a hajoepitok.hu oldal fórumán, és más helyeken is az ideális horgászcsónakokról. Ami egyértelműen megállapítható, hogy tökéletes horgászcsónak nincs, az ideális csónak jellemzőit pedig mindenkinek a saját igénye határozza meg.

Bővebben...

Rétegelt lemez A-tól Z-ig

Készült: 2015. február 16. hétfő
Írta: csaba_admin

A hajóépítéshez elengedhetetlen réteget lemezekről régóta folyik a diskurzus a fórumon, és személyes találkozók alkalmával is. A következő összefoglaló cikket két lelkes hajóépítő, Márkus István és Sztojka László írta. Köszönjük szépen!

Hajóépítő rétegelt lemezek tulajdonságai

Bővebben...

Új év, új weboldal, új fórum

Készült: 2015. január 31. szombat
Írta: csaba_admin

Tisztelt Amatőr Hajóépítő Közösség, kedves fórumtagok! szeretettel köszöntünk benneteket a megújult weboldalon. A váltás nem csak a weboldalt, hanem a  Fórumot is érintette ezért minden regisztrált fórum tagunk e-mail címére elküldtük a bejelentkezéshez, és az új Fórum használatához szükséges információkat.

Bővebben...