Joomla Gratis Templates by Best Web Host

GIS - Festés, lakkozás

Festés, lakkozás

A hajó belsejét mindenhol átkentem két réteg epoxigyantával. Utána pedig kapott két réteg csónaklakkot.  Azért csináltam ezt a kettős megoldást, mert az epoxiban jobban bíztam, hogy megvédi és erősíti is a hajótestet, a lakk viszont szebb volt. Szebben lehetett vele dolgozni. Kívül megpróbáltam az epoxihoz színező pasztát alkalmazni.

Ez sajnos nem jött össze. Nem tudom, mivel volt a gond, de az biztos, hogy nem fedett eléggé. Ezért maradt a két réteg epoxi, egy réteg alapozó és két réteg fényes zománc festék. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb, végleges megoldás. Szeretném megoldani a fehérre színezett epoxit, mert az sokkal keményebb, jobban tapad, mint a festék. De amíg tart a festék, addig marad.

A festéshez és a lakkozáshoz kicsi, 10 cm-es hengert használtam. Ezzel kb. 10-szer gyorsabban lehetett haladni, mint az ecsettel. Az eredmény is szebb lett, egyenletesebb. És nem utolsó sorban a hengernek sosem hullik a szőre, nem úgy, mint az ecsetnek. Az után aztán lehet szedegetni a szőrszálakat… Sajnos a műgyantát túl sűrűnek találtam a hengerhez, bár az igazat megvallva nem is próbáltam. Annak maradt az ecset, bár egy csomó helyen egy egyenes lécdarabbal terítettem szét.

Tovább