Joomla Gratis Templates by Best Web Host
  • Gyönyörű, házilag is megépíthető, nagy teljesítményű hajók
  • Amatőr Hajóépítők Éves Találkozója
  • Egyszerű hajóépítő technológiák
  • Építési útmutatók megrendelése
  • Projektek
Magyar nyelvű, részletes
építési útmutatók amatőr
hajóépítők számára.
Csatlakozz a Fórumhoz! Tedd
fel kérdéseidet, és konzultálj
tapasztalt hajóépítőkkel.
Mutasd meg saját kezűleg épített
hajódat a nagyvilágnak!
Regisztráld a Hajóregiszterbe!

OZGoose - családi hajós élmény

Készült: 2015. máj. 13. szerda
Írta: csaba_admin

Megérkezett a legújabb vitorlás hajó azoknak, akik saját kezűleg építenék meg hajójukat

A vitorlás sport élvezetéhez nincs szükség drága felszerelésre A 3.6 m hosszú 1.2 m széles hajót 7.5 m2-es vitorla hajtja előre. Két-három személy számára ideális.

Bővebben...

Hajós programok a 2015-ös idényre

Készült: 2015. április 15. szerda
Írta: csaba_admin

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM.

Kedves hajóépítők! Ahogy növekszik az Amatőr Hajóépítők Közössége, úgy lesz egyre nagyobb igény különböző programokra, eseményekre, ahol a saját építésű hajók bemutatásán túl lehetőség nyílik az együtt hajózásra is.

Bővebben...

Ideális horgászcsónak

Készült: 2015. február 25. szerda
Írta: csaba_admin

Évek óra folyik a diskurzus a hajoepitok.hu oldal fórumán, és más helyeken is az ideális horgászcsónakokról. Ami egyértelműen megállapítható, hogy tökéletes horgászcsónak nincs, az ideális csónak jellemzőit pedig mindenkinek a saját igénye határozza meg.

Bővebben...

Rétegelt lemez A-tól Z-ig

Készült: 2015. február 16. hétfő
Írta: csaba_admin

A hajóépítéshez elengedhetetlen réteget lemezekről régóta folyik a diskurzus a fórumon, és személyes találkozók alkalmával is. A következő összefoglaló cikket két lelkes hajóépítő, Márkus István és Sztojka László írta. Köszönjük szépen!

Hajóépítő rétegelt lemezek tulajdonságai

Bővebben...

Új év, új weboldal, új fórum

Készült: 2015. január 31. szombat
Írta: csaba_admin

Tisztelt Amatőr Hajóépítő Közösség, kedves fórumtagok! szeretettel köszöntünk benneteket a megújult weboldalon. A váltás nem csak a weboldalt, hanem a  Fórumot is érintette ezért minden regisztrált fórum tagunk e-mail címére elküldtük a bejelentkezéshez, és az új Fórum használatához szükséges információkat.

Bővebben...

Eureka versus SecPerc Kenu

Készült: 2015. január 05. hétfő
Írta: csaba_admin

Aki ezen a weboldalon böngészett, és az igényeinek leginkább megfelelő kenu építésén gondolkodott, biztosan mérlegelte már, hogy az Eureka vagy a SecPerc kenu lenne számára a legmegfelelőbb. A következőkben a döntésben szeretnénk segíteni.

Bővebben...

BETH - vitorlás kenu

Készült: 2014. november 13. csütörtök
Írta: mezix

Bemutatkozik Michael Storer egyik legszebb hajója a BETH vitorláskenu. A tervező sokáig dédelgette egy könnyű kenuvitorlás terveit. Egy olyan hajót szeretett volna létrehozni, amely teljesítményben megfelel a modern dingiknek, viszont keskeny, könnyű, és egy személy által is egyszerűen kezelhető mind a vízen, mind a szárazföldön.

Bővebben...

Elindult a Hajóregiszter!

Készült: 2014. máj. 26. hétfő
Írta: mezix

Kedves Hajóépítők!

Örömmel jelentjük, hogy elindítottuk Magyarország első, amatőr hajóépítők számára készített hajóregiszterét. Mutasd meg saját kezűleg épített hajódat a nagyvilágnak! Regisztráld vízi-járművedet az Amatőr Hajóépítők Hajóregiszterébe!

Bővebben...

Mini vitorlás-jacht nem csak őrülteknek

Készült: 2014. február 26. szerda
Írta: mezix

„Nem kell kőgazdagnak lenned, hogy lehessen egy jachtod, csak egy kis játékos kreativitás szükséges”
A finnországi Perttu a SecPerc és az OZ Racer megépítése után teljes titokban áttervezte az OZ-t és egy újszerű kabinos hajóval, az alig két és fél méteres vitorlással, az Ocean Explorerrel állt elő. 

Bővebben...

Harmadik Amatőr Hajóépítő Találkozó 2014 július 12-13

Készült: 2014. február 20. csütörtök
Írta: mezix

Köszönjük a részvételt mindenkinek. Ezen a hétvégén igazi közösség született, egy országos, határokon is átnyúló, lelkes, hajóépítő közösség. Egy olyan közösség, amelyet nem csak a közös érdeklődés, a hajók építése tart össze, hanem most már a közös élmények, az együtt-hajózás emlékei és igazi barátság. Remek érzés látni ezt a fejlődést.

Bővebben...

Építsünk SUP-ot (stand up paddle)!

Készült: 2014. február 13. csütörtök
Írta: mezix

A stand up paddle (SUP) már hazánkban is egyre népszerűbb. Magas minőségi szintű deszkákat már lehet vásárolni, az árak viszont elég borsosak. Mint a legtöbb vízi járműnek, a SUP-nak is komoly amatőr hajóépítő rajongó-tábora van nemzetközi szinten. A házilag épített SUP-ok nemcsak szépek, de legalább olyan jók is, mint a gyári modellek. Megépítésük nem kíván átlagos amatőr hajóépítő tudásnál többet.

Bővebben...

Nyírfakéreg kenu - Egy darabka indián történelem

Készült: 2014. január 30. csütörtök
Írta: mezix

Hazánkban talán kevésbé ismert kenutípus a nyírfakéreg kenu, amely tulajdonképpen a mai kenuk ősének is tekinthető. Használata kevésbé, építési módszere talán még annyira sem ismert, ezért a következőkben összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat, hátha egy napon itthon is kedve támad valakinek nyírfakéreg kenut építeni.

Bővebben...

A modern amatőr hajóépítés ABC-je

Készült: 2013. szeptember 26. csütörtök
Írta: mezix

A következő cikket Márkus István írta, és a Porthole Magazinban is megjelent. 
Az amatőr (a francia amateur „szerető, kedvelő” szóból, az amer „szeretni” igéből) vagy műkedvelő olyan személy, aki nem foglalkozásszerűen, hanem kedvtelésből – hivatalos (szak)képesítés nélkül – végez adott tevékenységet.

Bővebben...

Hajóépítési sikerek secperc alatt

Készült: 2013. szeptember 06. péntek
Írta: mezix

Pont három éve mutatkozott be a SecPerc Kenu az amatőr hajóépítők első magyarországi weboldalán a hajóépítők.hu-n. A prototípus megépítése után majdnem két év telt el, mire megépültek az első hazai kenuk. Michael Storer egyszerűen és olcsón megépíthető hajója csak lassan győzte meg a kenura vágyókat.

Bővebben...

Hajók szállítása a szárazföldön

Készült: 2013. augusztus 18. vasárnap
Írta: mezix

A hajoepitok.hu weboldal fóruma már évek óta működik, és komoly mennyiségű hasznos beszélgetés, eszmecsere, képmegosztás, beszámoló stb. történt. Nem kevés hajóépítés iránt érdeklődő olvasónk órákat tölt azzal, hogy a fórum különböző bejegyzései segítségével fejleszti tudását, így készítve föl magát a saját hajóépítő projektjére.

Bővebben...

Második Amatőr Hajóépítő Találkozó 2013

Készült: 2013. június 24. hétfő
Írta: mezix

KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT! Ismét egy sikeres hajóépítő találkozót tudhatunk magunk mögött. Jó szél, remek kikötő, kiváló vendéglátás, nagyszerű hangulat, és még egy kis izgalom is jutott nekünk ezen a hétvégén a Fertő tónál.

Bővebben...

Beszéljünk az outriggerről!

Készült: 2013. máj. 24. péntek
Írta: mezix

Már nem egy hajóépítő említette nekem, hogy kenuja nem elég stabil, nehéz belőle horgászni, vagy éppen fürdeni. Többen szeretnék kipróbálni a vitorlázást is, de nem akarnak, vagy nem tudnak saját vitorlást építeni/venni, viszont van egy kenujuk, amelyet szívesen vitorlásítanának.

Bővebben...

Programok 2013-ban

Készült: 2013. április 12. péntek
Írta: mezix

A 2013-as év tele volt programokkal. Együtt hajózás folyókon, tavakon, amatőr hajóépítő találkozó, kiállítások, és még sok minden más.

Az Amatőr Hajóépítők Közössége már nem csak a világhálón működik és fejlődik, hanem egyre többször személyes találkozók során különböző spontán vagy szervezett programok keretében is.

Bővebben...

Egy 4.0m dayboat építése

Készült: 2013. április 16. kedd
Írta: mezix

Fűz András (fuge76) hajóépítő már korábban is bizonyította tehetségét az Eureka 155 kenu megépítésével, amivel az első Amatőr Hajóépítő Találkozó hajó-szépségversenyét is megnyerte. András legutóbb egy lengyel hajótervező ingyenes terveit felhasználva építette meg 4 méteres dayboat-ját. Lássuk az építés összefoglalóját. A projektet végigkísérő blogot EZEN a linken lehet elérni.

Bővebben...

BalatonProa - Lehet más a vitorlázás

Készült: 2013. február 28. csütörtök
Írta: mezix

A következőkben Kardos Gábor tanulmányát közöljük, amelyet eredetileg a sailing.hu weboldalon tett közzé. Gábor találmánya a hagyományos polinéz Proa magyarországi bemutatásán túl a közösségi hajóépítés, és a balatoni proaversenyek meghonosítása is. A proa egyébként egy polinéz eredetű hajótípus, amelynek két különböző méretű hajóteste van és vitorlával is rendelkezik.

Bővebben...

Kenuk (és kajakok) vitorlás meghajtása

Készült: 2012. december 26. szerda
Írta: mezix

Kenura szerelhető vitorla ötlete gyermekkori vízitúra élmények során alakult ki bennem a Tiszán vagy a Dunán. A jó társaság, és talán némi lustaság vitt minket arra, hogy sátrat, lepedőt, napernyőt, stb. kifeszítve energiát és időt spóroljunk.  Ezen kívül gyakran láttam hazai vizeken a kelet-német gyártmányú vászon kajakot (faltboot), amelyhez több féle gyári vitorlakészlet is kapható volt. 

Bővebben...